Direktlänk till inlägg 29 april 2012

Touranbilen flänger och far

Av Kattis - 29 april 2012 10:05

konst som planeras i huvudet,

 Påverkas av magkänslan och bestäms av hjärtat!!

 ibland vill inte hundarna som vi vill,

då kan planer ändras, hundarna får ha egna önskemål,

Hos oss!!!


Dessa sanna ord, beskriver hur det kan vara, att vara uppfödare!!


Det gör att ibland, ändras planer snabbt, och igen ändras det och igen…. 


Eftersom vi upptäckt några fall av PRA (en ögonsjukdom) i våran ras PON, så har vi börjat ögonlysa allt flera hundar, framförallt lite äldre hundar, vi önskar att vi snarast ska få fram en DNA test som kan berätta för oss vilka hundar som är bärare av sjukdomen.


I sökandet på material till forskningen, så ställde Karin och Lars upp med sina hundar Czera och Kotten.


Båda hundarna var fria från PRA, Czera som nu blivit 8 år, hade med åldern fått lite katarakt i främre delen, vilket är accepterat på en lite äldre hund.


Eftersom Czera haft en kull valpar, hos mig när hon var runt 3 år, och ögonen var fria från PRA och hon är en mycket vacker och frisk hund i övrigt, så kan hon tillföra mycket i aveln.


Jag bestämde mig för att kontakta SKK och fråga om de var OK att använda Czera, med tanke på ålder m.m

En veterinär besiktning utfördes, som berättar om att hon är i fin kondition för parning, och sedan startade letandet efter hanar.


Målet var att hitta en hane med en stamtavla som verkligen, kan tillföra nytt blod till Sverige. Sedan skulle hanen uppfylla avelskraven som vi har i Sverige.


Nu var det inte lätt med så kort varsel, vi gick igenom några hanar, la en hel del pengar och Karin reste runt i Tyskland med Czera…….. och till slut hamnade hon i Belgien……. Det var verkligen 3dje gången gillt!!!!


En hane med helt ny stamtavla för Sverige, ögonlyst och andra frisk och sundhets tester, som är utförda!

Hundarna kompletterar varandra bra, han med sträv och raggig päls, som är den lättskötta, Czera med sin vackra mjuka ”show” päls, som kräver mera jobb, han har kraftig benstomme med rejält huvud, Czera är lite nättare i modellen…

dessutom hade han någon liten lydnads meritJ


Mera om Happy och Czera finns att läsa på hemsidan: www. Ynnizins.com

   

 Hanen HAPPY, som vi hoppas på valpar efter kring midsommar

_______________________________________________________________________________________________________

 

                                                  
                                    

 

Stackars Touran bilen, efter att ha tagit Karin och Czera till Belgien, så packades den om och tog mig och Melker med 3 hundar till Falun, och idag ska vi vidare till Mora…… snäll och fin bil!!

Hemma lämnade vi Mikael, som vårbrukar för fullt, tar hand om Snygge och Mist som stannade hemma, sköter om mina katter, tar mot lamm och kalvar…..får tro att han passar på att ta någon vilo paus och njuter av lugnet i huset, när vi är borta….


Vårtecken i Falun

     

Jullan och två grodor med vårkänslor!


       

Gordon och Veras son, Frej som ska flytta till Mioko i Japan, när han är stor nog. Han är innackorderad hos oss till rabies vaccineringar och blodprover är klar i september.  Han växer och växer...... social och mysig, men ganska tuff!!!

Så det var en liten rapportering från oss i korthet, men som alltid finns mycket mycket mera att skriva om....... men tiden räcker inte till, viktigast är  att pyssla om alla små djur!!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sally

29 april 2012 10:32

Så jätteroligt med Czera och Happy - nu får vi hoppas på underbara friska valpar som kan tillföra mycket till vår avelsmaterial.
Också jätteroligt att se Frej, som är lika vacker som sina syskon!
Pussa på nosen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kattis - 17 februari 2014 17:35


Lite försenad blev uppdateringen som jag lovade er på Valpbeskrivningen.   Mikaels Mormor 98 år gammal har still somnat in. En beundransvärd kvinna, som bott hemma fram till nu, visst har hon haft lite hjälp, men så duktig och pigg trots ålder. ...

Av Kattis - 15 februari 2014 19:01

Valpar är egotrippade små varelser, det visar ingen hänsyn alls, att jag inte sover på nätterna pga. hostan och att jag fick magkatarr på em, det bryr det sig inte om. Mat och mys och lek det ska det ha ändå.   Vi har haft finbesök av stockholm...

Av Kattis - 7 februari 2014 19:26

 Har man valt att ha vintervalpar, så är Skällingesjön frusen. Hur vattentränar man valpar då? Jo, då börjar man träna med lilla baljan, om några dagar får vi ta in större och större, snart har vi PON pool.   Jag backar tillbaka lite till inn...

Av Kattis - 2 februari 2014 14:18

Väntar och väntar på en test, det har gått 3,5 veckor sedan jag skickade testen på valparna och ännu inget svar. Nästa vecka kommer stamtavlorna från SKK. En av valparna - "Skratta" har fått byta namndå det blev för många tecken, nu gick vi tillbak...

Av Kattis - 25 januari 2014 19:52


 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hundar och livet på landet med Blogkeen
Följ Hundar och livet på landet med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se