Direktlänk till inlägg 25 mars 2012

Bilder på Ynnizin's Lily's Rabalder - hur går en utställning till???

Av Kattis - 25 mars 2012 22:06

Som gjorde sin utställningsdebut i Malmö 18 Mars

Matte som heter Malin, skickade bilderna och det är Matte som visar upp honom i ringen.

Han blev BIR valp med HP.


Först får man stå fint i ringen

   

 Sedan går man ifrån domaren på en rak linje, och tillbaka, så att fram och bak rörelser kan bedömas.

Efter det springer, eller går i rask takt runt, för att rörelser från sidan ska bedömas.

 

När man står sådär fint, vill domaren känna på kroppen och kolla så att bettet är korrekt. Trots att det är första gången, så har Rabalder inget problem med att hanteras av främmande, eller visa sina tänder. Har man en osäker hund så kan man hålla i och stötta hunden, det är tillåtet.

  

Sedan får man stå stilla igen, så att domaren kan diktatera till en ringsekreterare som skriver kritiken, som domaren ger hunden. Man får ge hunden uppmuntrande godbitar i ringen, men helst inte när dommaren studerar hunden.

 

Det var lite kortfattad information om, hur det går till på utställning!!!

 

Träna på och lycka till!! Kommihåg att hundarna ska tycka att det är roligt,och det beror på handlern!!! 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kattis - 17 februari 2014 17:35


Lite försenad blev uppdateringen som jag lovade er på Valpbeskrivningen.   Mikaels Mormor 98 år gammal har still somnat in. En beundransvärd kvinna, som bott hemma fram till nu, visst har hon haft lite hjälp, men så duktig och pigg trots ålder. ...

Av Kattis - 15 februari 2014 19:01

Valpar är egotrippade små varelser, det visar ingen hänsyn alls, att jag inte sover på nätterna pga. hostan och att jag fick magkatarr på em, det bryr det sig inte om. Mat och mys och lek det ska det ha ändå.   Vi har haft finbesök av stockholm...

Av Kattis - 7 februari 2014 19:26

 Har man valt att ha vintervalpar, så är Skällingesjön frusen. Hur vattentränar man valpar då? Jo, då börjar man träna med lilla baljan, om några dagar får vi ta in större och större, snart har vi PON pool.   Jag backar tillbaka lite till inn...

Av Kattis - 2 februari 2014 14:18

Väntar och väntar på en test, det har gått 3,5 veckor sedan jag skickade testen på valparna och ännu inget svar. Nästa vecka kommer stamtavlorna från SKK. En av valparna - "Skratta" har fått byta namndå det blev för många tecken, nu gick vi tillbak...

Av Kattis - 25 januari 2014 19:52


 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hundar och livet på landet med Blogkeen
Följ Hundar och livet på landet med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se